Eredeti változat: Egy tálban elkeverjük a lisztet, a cukorral, sóval, tojással és a tejföllel. Kemény tésztát kell kapnunk.Ha túl száraz, tehetünk hozzá még tejfölt. Ha elválik a kéztől és az edénytől, megliztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval 2-3 cm-es csíkokat vágunk, majd átlósan szintén felvágjuk úgy, hogy rombusz alakot kapjunk. A közepébe 1 cm -es rést vágunk. Ezen keresztül az egyik csücsköt áthúzzuk. Felforrósítjuk az olajat és pár perc alatt megsütjük az egyik, majd a másik oldalát. Lecsepegtetjük. Figyeljünk rá,mert hülés közben még barnul. Porcukorral, lekvárral tálaljuk. Sütőporos változat: A lisztben elmorzsoljuk a vajat és hozzáadjuk a sót, cukrot és a sütőport. Végül belekeverjük a tojás sárgákat és a tejfölt. Kemény tésztát gyúrunk, a tetejét meghintjük liszttel és letakarva, 15 percig, hűvös helyen pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk és ugyanúgy járunk el,mint az eredeti változatnál. Olajban kisütjük. Porcukorral, lekvárral kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk.