Opciók nyomtatása

Csülökpörkölt

Leírás
  • A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük. Ebben ,fehéredésig sütjük a csülökhúst.
    Amikor már pörzsanyag képződött,a tűzről lehúzva,hozzáadjuk a pirospaprikát és a fokhagymát is. Elkeverjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát,sózzuk és befűszerezzük. Beletesszük a lecsót,vagy az ennek megfelelő paprika és paradicsom mennyiséget. Megkeverjük és hozzáadunk 2 dl vizet és lassú tűzön, az elfőlő levet pótolva, puhára főzzük.
    Petrezselymes főtt burgonyával tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók 6 főre

  • 1,5 kg kicsontozott,felkockázott csülök hús
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika,
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál egészkömény
  • 1 db csípőspaprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db füstölt börke
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 teáskanál morzsolt majoranna
  • 2 szál zeller zöld
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 0,5 dl házi lecsó
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások