Csülökpörkölt
- A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük. Ebben ,fehéredésig sütjük a csülökhúst.
Amikor már pörzsanyag képződött,a tűzről lehúzva,hozzáadjuk a pirospaprikát és a fokhagymát is. Elkeverjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát,sózzuk és befűszerezzük. Beletesszük a lecsót,vagy az ennek megfelelő paprika és paradicsom mennyiséget. Megkeverjük és hozzáadunk 2 dl vizet és lassú tűzön, az elfőlő levet pótolva, puhára főzzük.
Petrezselymes főtt burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók 6 főre
- 1,5 kg kicsontozott,felkockázott csülök hús
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika,
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál egészkömény
- 1 db csípőspaprika
- 2 db vöröshagyma
- 1 db füstölt börke
- 1 csapott evőkanál só
- 1 teáskanál morzsolt majoranna
- 2 szál zeller zöld
- 10 dkg füstölt szalonna
- 0,5 dl házi lecsó
0
Add hozzá a kedvencekhez