A vöröshagymát, fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk, hideg vízbe tesszük. A virslit felkarikázzuk. A sárgarépát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és felszeleteljük. A kelkáposztát megtisztítjuk, félbevágjuk, kivágjuk a torzsáját és felkockázzuk. Egy edényben felhevítjük az olajat és megpirítjuk a virslit. Kivesszük és félrerakjuk. A maradék olajat hozzáöntjük az edényben lévőhöz és ebben megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Rátesszük a kelkáposztát és jól átforgatva picit sütjük. Amikor összeesik, a só felét ráhintjük és felöntjük 2 liter vízzel. Amikor felforr, hozzáadjuk a sárgarépát és a krumplit. Beleszórjuk a majoránnát, a köményt és a borsot. Fedő alatt, kis lángon puhára főzzük. 40 perc után kóstolunk és még fűszerezhetünk. A tejfölt a liszttel elkeverjük, hozzáadunk 2 merőkanál forró levest és csomómentes állagot elérve, egy szűrőn át a leveshez adjuk. Összekeverjük és a virslit is hozzáadva még pár percig forraljuk. Jó étvágyat kívánunk.