Frankfurti leves Lelle mamától
- A vöröshagymát, fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk, hideg vízbe tesszük.
A virslit felkarikázzuk.
A sárgarépát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és felszeleteljük.
A kelkáposztát megtisztítjuk, félbevágjuk, kivágjuk a torzsáját és felkockázzuk.
Egy edényben felhevítjük az olajat és megpirítjuk a virslit. Kivesszük és félrerakjuk.
A maradék olajat hozzáöntjük az edényben lévőhöz és ebben megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
Rátesszük a kelkáposztát és jól átforgatva picit sütjük.
Amikor összeesik, a só felét ráhintjük és felöntjük 2 liter vízzel.
Amikor felforr, hozzáadjuk a sárgarépát és a krumplit. Beleszórjuk a majoránnát, a köményt és a borsot.
Fedő alatt, kis lángon puhára főzzük.
40 perc után kóstolunk és még fűszerezhetünk.
A tejfölt a liszttel elkeverjük, hozzáadunk 2 merőkanál forró levest és csomómentes állagot elérve, egy szűrőn át a leveshez adjuk.
Összekeverjük és a virslit is hozzáadva még pár percig forraljuk.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 1 fej kelkáposzta
- 3 pár füstölt virsli
- 50 dkg krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 4 dl tejföl
- 2 dl étolaj
- 1 db sárgarépa
- 2 evőkanál liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál majoránna
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt bors
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez