Tradícionális magyar levesünk
A csirkeaprólékkal, 2 liter vízzel, a zöldpaprikával, a kétharmad petrezselyemzölddel, levesalapot főzünk. A lisztből, tojásból kemény levestésztát gyúrunk, amit 20 percig letakarva pihentetünk. Ezt még két alkalommal megismételjük.
A szalonnát felkockázzuk és a bográcsban zsírjára pirítjuk. A pörcöt és a zsír felét kivesszük.
A többször átgyúrt tésztát, nagyon vékonyra kinyújtjuk, és hosszában, háromujjnyi csíkokat vágunk belőle. A fele zsírral megkenjük, sózzuk, borsozzuk és óvatosan vékony csíkokra visszahajtjuk. A felét 10 cm hosszúra daraboljuk, és a tésztákra csomókat kötünk. A másik fele tésztából 4 cm hosszú hurkákat vágunk.
Az elkészült, forrásban lévő húsléhez hozzáadjuk a görcstésztát,10 percig főzünk, majd jön a hurkatészta is, amivel készre főzzük a levest.
Ez alatt a maradék zsírt meghintjük a pirospaprikával és a levesre öntjük. A maradék apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.