Egy edénybe öntjük a szitált lisztet és hozzáadjuk a tojásokat és kevés vizet. Neki állunk összegyúrni. Mindig csak kevés vizet öntünk hozzá, hogy érezzük az állagán a változást. Amikor összeállt a tészta, meglisztezett deszkán tovább gyúrjuk. Kemény, sima tésztát kell kapnunk. Három felé vágjuk. Meglisztezzük újra a deszkát és kisodorjuk. Mivel kemény a tészta, sokáig tart vékonyra nyújtani. Kb. 2 mm vastagságúra kell sodorni. Amikor megfelelő vastag feltekerjük a sodrófára, újra meglisztezzük a deszkát. A sodrófán hosszában kettévágjuk a tésztát. Aztán újra félbevágjuk. Egymásra fektetjük és 3-4 mm-es csíkokat vágunk. Amit leszeltünk lisztes kézzel fellazítjuk (megborzoljuk ),hogy ne tapadjanak össze. Közben elkészítjük a grízt. Egy edénybe beleöntjük az olajat, ráöntjük a darát. Közepes lángon, folyamatosan kevergetjük. Amikor aranysárgára pirult, egy evőkanál cukrot hozzáadunk. Jól elkeverjük, majd felöntjük 2-3 dl vízzel. Amikor sűrűre dagad a dara, lezárjuk a lángot és félretesszük. Bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tésztát. 5-10 perc után, amikor feljön a víz tetejére, leszűrjük, hidegvízbe tesszük majd, lecsepegtetés után beletesszük a darába. Jól összekeverjük. Tálaláskor cukorral, lekvárral hintjük meg. Jó étvágyat kívánunk!