A forró olajban megdinsztelem az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a feldarabolt csirkét, körbepirítjuk és sózzuk ,borsozzuk, megpaprikázzuk, ráhintjük a finomra metélt petrezselyem zöldjét és felengedjük annyi vízzel, hogy a húst bőven ellepje. Átmozgatjuk és lefedve, közepes lángon főzzük. Néha óvatosan belekeverünk, nehogy leégjen és addig főzzük, amíg meg nem puhult a hús. A megsült húst kiszedjük egy tálba. A 4 kanál lisztet simára keverjük a joghurttal, a tejföllel és felöntjük annyi tejjel, hogy a palacsinta tésztánál hígabb masszát kapjunk. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a visszamaradt pecsenyeléhez, majd átforraljuk. Ezzel a mártással kínáljuk a sült húst és mellé főtt krumplit vagy puliszkát ajánlunk.