Holtmarosi csirkepaprikás
- A forró olajban megdinsztelem az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a feldarabolt csirkét, körbepirítjuk és sózzuk ,borsozzuk, megpaprikázzuk, ráhintjük a finomra metélt petrezselyem zöldjét és felengedjük annyi vízzel, hogy a húst bőven ellepje.
Átmozgatjuk és lefedve, közepes lángon főzzük. Néha óvatosan belekeverünk, nehogy leégjen és addig főzzük, amíg meg nem puhult a hús.
A megsült húst kiszedjük egy tálba.
A 4 kanál lisztet simára keverjük a joghurttal, a tejföllel és felöntjük annyi tejjel, hogy a palacsinta tésztánál hígabb masszát kapjunk.
Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a visszamaradt pecsenyeléhez, majd átforraljuk.
Ezzel a mártással kínáljuk a sült húst és mellé főtt krumplit vagy puliszkát ajánlunk.
Hozzávalók 8 főre
- 1 egész csirke
- 0.5 liter tej
- 4 púpos evőkanál liszt
- 2 dl natúr joghúrt
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 2 db vöröshagyma
- 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál zsír
- 0.5 dl. étolaj
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez