Felaprítjuk a fokhagymát és megmossuk a rizst. A darált húshoz hozzáadjuk a fűszereket, a rizst és beleütjük a tojást. Alaposan összekeverjük, jól átgyúrjuk. Ezután vizes kézzel, gombócokat formálunk belőle, amiket 4 dl vízben 25 perc alatt megfőzünk. A főzővizet félretesszük. A lisztből és a kukorica lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, megsózzuk és beletesszük a cukrot is és beleöntjük a főzővizet. Összeforraljuk. Kóstolás után még adhatunk hozzá sót és cukrot. Mivel mi édesen szeretjük, még egy evőkanál kristálycukrot adtunk hozzá. Beletesszük a gombócokat is és 5 percig együtt forraljuk. Tálaláskor friss kenyérrel vagy főtt krumplival kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk.