Húsgombócok paradicsommártásban
- Felaprítjuk a fokhagymát és megmossuk a rizst. A darált húshoz hozzáadjuk a fűszereket, a rizst és beleütjük a tojást. Alaposan összekeverjük, jól átgyúrjuk. Ezután vizes kézzel, gombócokat formálunk belőle, amiket 4 dl vízben 25 perc alatt megfőzünk.
A főzővizet félretesszük.
A lisztből és a kukorica lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, megsózzuk és beletesszük a cukrot is és beleöntjük a főzővizet. Összeforraljuk. Kóstolás után még adhatunk hozzá sót és cukrot. Mivel mi édesen szeretjük, még egy evőkanál kristálycukrot adtunk hozzá. Beletesszük a gombócokat is és 5 percig együtt forraljuk. Tálaláskor friss kenyérrel vagy főtt krumplival kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 50 dkg darált sertés hús
- 4 evőkanál rizs
- 4 dl víz
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál őrölt bors
- Mártáshoz:
- 5 dl passzírozott paradicsom
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1 evőkanál kukorica liszt
- 4 evőkanál étolaj
- 1 kávéskanál só
0
Add hozzá a kedvencekhez