Opciók nyomtatása

Kakaspörkölt túrós csuszával

Leírás
  • Felolvasztjuk a bográcsban a zsírt. Körbesütjük a feldarabolt kakasokat. (Célszerű több részletben).
    Amikor ezzel megvagyunk, egy réteg húst visszateszünk az elfelezett zsírba, ráterítünk az előre feldarabolt és megdinsztelt hagymákból, paradicsomból,meghintjük a fűszerek egy részével,és ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
    Felöntjük feléig hideg vízzel és közepes lángon el kezdjük főzni. Lassú tűzön, a bográcsot csak rázogatva,a húst kb 4 óra alatt puhára főzzük.
    Háromnegyed főlésnél, hozzáadjuk az erőspaprikát, a tetejét meghintjük az őrölt paprikával,amit óvatosan beleforgatunk a felúszott zsírba.
    Túrós csuszával kínáljuk.

Hozzávalók 12-14 főre

  • 2 db házi kakas
  • 1 kg sertés zsír
  • 6 db paradicsom
  • 4 db vöröshagyma
  • 2 db lila hagyma
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős paprika
  • 2 evőkanál szegedi őrölt pirospaprika
  • 1 csapott evőkanál őrölt kömény
  • 1 csapott evőkanál bors
  • 2 csapott evőkanál só
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások