Kakaspörkölt túrós csuszával
- Felolvasztjuk a bográcsban a zsírt. Körbesütjük a feldarabolt kakasokat. (Célszerű több részletben).
Amikor ezzel megvagyunk, egy réteg húst visszateszünk az elfelezett zsírba, ráterítünk az előre feldarabolt és megdinsztelt hagymákból, paradicsomból,meghintjük a fűszerek egy részével,és ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Felöntjük feléig hideg vízzel és közepes lángon el kezdjük főzni. Lassú tűzön, a bográcsot csak rázogatva,a húst kb 4 óra alatt puhára főzzük.
Háromnegyed főlésnél, hozzáadjuk az erőspaprikát, a tetejét meghintjük az őrölt paprikával,amit óvatosan beleforgatunk a felúszott zsírba.
Túrós csuszával kínáljuk.
Hozzávalók 12-14 főre
- 2 db házi kakas
- 1 kg sertés zsír
- 6 db paradicsom
- 4 db vöröshagyma
- 2 db lila hagyma
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős paprika
- 2 evőkanál szegedi őrölt pirospaprika
- 1 csapott evőkanál őrölt kömény
- 1 csapott evőkanál bors
- 2 csapott evőkanál só
0
Add hozzá a kedvencekhez