Kakaspörkölt túrós csuszával

  • Felolvasztjuk a bográcsban a zsírt. Körbesütjük a feldarabolt kakasokat. (Célszerű több részletben).
    Amikor ezzel megvagyunk, egy réteg húst visszateszünk az elfelezett zsírba, ráterítünk az előre feldarabolt és megdinsztelt hagymákból, paradicsomból,meghintjük a fűszerek egy részével,és ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
    Felöntjük feléig hideg vízzel és közepes lángon el kezdjük főzni. Lassú tűzön, a bográcsot csak rázogatva,a húst kb 4 óra alatt puhára főzzük.
    Háromnegyed főlésnél, hozzáadjuk az erőspaprikát, a tetejét meghintjük az őrölt paprikával,amit óvatosan beleforgatunk a felúszott zsírba.
    Túrós csuszával kínáljuk.

Hozzávalók 12-14 főre

  • 2 db házi kakas
  • 1 kg sertés zsír
  • 6 db paradicsom
  • 4 db vöröshagyma
  • 2 db lila hagyma
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős paprika
  • 2 evőkanál szegedi őrölt pirospaprika
  • 1 csapott evőkanál őrölt kömény
  • 1 csapott evőkanál bors
  • 2 csapott evőkanál só
Pin Recipe
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Ingredients

Utasítások

Videó
Ki Be

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán