Opciók nyomtatása

Krumplis pogácsa Lelle mama módra

Idő
Leírás

A sós vízben, héjában főtt burgonyát ,meghámozzuk és krumpli törővel összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt és a zsírt.
Elkeverjük a felfuttatott élesztővel, sóval és a tojásokkal. Átdagasztjuk, félkemény tésztát kell kapnunk. Meglisztezzük, letakarjuk és huzatmentes, meleg helyen kb. 20-30 percig kelesztjük.
Amikor a duplájára kelt, lisztezett deszkára borítjuk és két ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A tetejét éles késsel berácsozzuk és ízlés szerinti méretűre kiszaggatjuk, majd lazán, egymástól pár cm távolságra, (hogy sülés közben ne süljenek össze), a kizsírozott tepsibe tesszük.
A szaggatásból kimaradt tésztát ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk és szaggatjuk.
A tepsiben sülés előtt még 10 percig kelesztjük, majd a felvert tojással megkenjük a tetejét.
Megszórhatjuk reszelt sajttal és köménymaggal is.
200 fokon addig sütjük, amíg szalmasárga nem lesz a teteje.

Hozzávalók
  • 25 dekagramm burgonya
  • 80 dekagramm liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 20 dekagramm zsír
  • 1 evőkanál
  • 5 dekagramm élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 darab tojás
  • 1 deciliter tej
Utasítások
    Instructions
Kulcsszavak: pogácsa, tepsi, sütő, recept. sütemény