Krumplis pogácsa Lelle mama módra

A sós vízben, héjában főtt burgonyát ,meghámozzuk és krumpli törővel összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt és a zsírt.
Elkeverjük a felfuttatott élesztővel, sóval és a tojásokkal. Átdagasztjuk, félkemény tésztát kell kapnunk. Meglisztezzük, letakarjuk és huzatmentes, meleg helyen kb. 20-30 percig kelesztjük.
Amikor a duplájára kelt, lisztezett deszkára borítjuk és két ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A tetejét éles késsel berácsozzuk és ízlés szerinti méretűre kiszaggatjuk, majd lazán, egymástól pár cm távolságra, (hogy sülés közben ne süljenek össze), a kizsírozott tepsibe tesszük.
A szaggatásból kimaradt tésztát ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk és szaggatjuk.
A tepsiben sülés előtt még 10 percig kelesztjük, majd a felvert tojással megkenjük a tetejét.
Megszórhatjuk reszelt sajttal és köménymaggal is.
200 fokon addig sütjük, amíg szalmasárga nem lesz a teteje.

Pin Recipe
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Utasítások

Videó
Ki Be

Instructions

Kulcsszavak: pogácsa, tepsi, sütő, recept. sütemény

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán