Mély tálban tésztát gyúrunk, úgy hogy a lisztbe beleöntjük a tojásokat, a sót és a vízből egy keveset. Elkezdjük gyúrni. Annyi vizet teszünk hozzá, hogy elváljon az edény falától a tészta. Ekkor deszkán gyúrjuk tovább. Amikor kemény tésztát kaptunk, lisztezett deszkán, lisztezett sodrófával a fele tésztát kinyújtjuk Kb. 2 mm-es vastagságúra. Ekkor feltekerjük a sodrófára,hosszában félbevágjuk, majd újból félbevágjuk és egyik felét félre tesszük , majd egyenlő nagyságú kockákat vágunk. Szétterítve szárítjuk. Ezalatt, a bográcsban 2-3 liternyi vizet forralunk pici sóval és a forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát. Az elején kevergetjük, hogy ne tapadjon le, ha feljött a víz tetejére, megkóstoljuk és ha már majdnem megfőtt, kizsírozott edénybe leszűrjük és megkeverjük. Ebben a maradék vízben a meghámozott, felkockázott burgonyát puhára megfőzzük, majd leszűrjük. Kivesszük a bográcsból és félretesszük. A maradék léből, egy jó ízű levest készíthetünk, kár elönteni, mert finom íze van. A bográcsban felhevítjük a zsírt, és megpirítjuk a felaprózott vöröshagymát és picit később a finomra vágott fokhagymát is. Megsózzuk, borsozzuk és a tűzről levéve beleöntjük a pirospaprikát. Megkeverjük, majd beleöntjük a főtt burgonyát és kevergetve összetörjük. Hozzáadjuk a tésztát és ezzel is jól elkeverjük. Ha kell sózzuk és melegen, ecetes uborkával vagy fejes salátával tálaljuk.