A megtisztított gombát csíkokra ( laskára ), vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk. A felaprított szalonnát bográcsban zsírjára sütjük és hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát, a bőrkét és a vöröshagymát. Jól összesütjük. Ezután a felaprított paprikát tesszük bele, majd meghintjük a pirospaprikával. Elkeverjük, hogy egységesen szép piros legyen. Hozzáadjuk a gombát. Ha igényli, még adhatunk hozzá zsírt. Végül a karikára vágott paradicsomot keverjük bele. Közepes lángon, gyakori keverés mellett, fedő nélkül főzzük. 35 perc alatt megpuhul a gomba. Ez alatt elkészítjük a habarást. A tejfölt a liszttel és pici vízzel simára keverjük. Amikor puha a gomba, a habaráshoz adunk egy kanál forró szaftot, ezzel még elkeverjük, így hőkiegyenlítést végzünk. Ettől biztos nem csomósodik meg a pörkölt. Az egészet beleöntjük a pörköltbe, összeforraljuk és tálalhatunk. Jó étvágyat kívánunk.