Laskapaprikás
- A megtisztított gombát csíkokra ( laskára ), vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk.
A felaprított szalonnát bográcsban zsírjára sütjük és hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát, a bőrkét és a vöröshagymát. Jól összesütjük. Ezután a felaprított paprikát tesszük bele, majd meghintjük a pirospaprikával. Elkeverjük, hogy egységesen szép piros legyen. Hozzáadjuk a gombát. Ha igényli, még adhatunk hozzá zsírt. Végül a karikára vágott paradicsomot keverjük bele. Közepes lángon, gyakori keverés mellett, fedő nélkül főzzük. 35 perc alatt megpuhul a gomba. Ez alatt elkészítjük a habarást. A tejfölt a liszttel és pici vízzel simára keverjük.
Amikor puha a gomba, a habaráshoz adunk egy kanál forró szaftot, ezzel még elkeverjük, így hőkiegyenlítést végzünk. Ettől biztos nem csomósodik meg a pörkölt. Az egészet beleöntjük a pörköltbe, összeforraljuk és tálalhatunk. Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 3 kg friss laskagomba
- 3 db vöröshagyma
- 30 dkg füstölt szalonna
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 1/2 fej fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 1 evőkanál kukorica liszt
- 1 evőkanál só
- 1 púpos teáskanál őrölt bors
- 2 púpos evőkanál őrölt pirospaprika
![](https://nemzetikonyha.hu/wp-content/uploads/2022/01/w2ltm8yq8e1rp2x792qm1499505383-768x576.jpg)
0
Add hozzá a kedvencekhez