Fedő alatt feltesszük főni a csülköt. Sütés előtt sóval bedörzsöljük a húsokat, meghintjük szerecsendióval. Vékonyan olajozott tepsibe rakjuk őket, a felszeletelt kolozsvári szalonnát közéjük tűzdeljük és 10 dkg felszeletelt zsírszalonnát helyezünk rá. Alufóliával letakarjuk.
A gerincénél hosszában felhasítjuk a grillcsirkét szétnyitjuk,sózzuk,a belső felületét borsozzuk is. A bőrös felével lefelé vékonyan olajozott tepsibe fektetjük. A megmosott, negyedekre vágott burgonyát köré helyezzük. Alufóliával letakarjuk.
A lecsóhoz a paprikákat kicsumázzuk, feldaraboljuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk, felszeleteljük a vöröshagymát és ízlés szerint az erős paprikából is szelünk hozzá. 20 dkg szeletelt zsírszalonnát rakunk a tepsi aljára, rátesszük a hagymát, a megtisztított májat és a paprikával befedjük. Hat gerezd fokhagymát hintünk rá, finoman sózzuk és fóliával fedjük.
A tepsiket a felfűtött kemencébe rakjuk. 30 perc elteltével leszedjük róluk a fóliát, hozzátesszük a főtt csülköt és finoman tovább pirítjuk őket.
Ezalatt készítünk egy lilahagyma salátát. Felszeleteljük a lilahagymát, teáskanál cukorral, teáskanál sóval hintjük és két evőkanál húsz százalékos ételecetet öntünk rá. Majd tíz percenként megkeverjük. Amikor ropogósra sültek,friss kenyérrel és finom borral tálaljuk.