Opciók nyomtatása

Savanyú lencseleves

Idő
Leírás

Megpucoljuk és felaprítjuk a fokhagymát. Beletesszük egy teagombába, a babérlevéllel, a szegfűszeggel és az egész borssal együtt.

Felaprítjuk a vöröshagymát.

Felszeleteljük és felkarikázzuk a póréhagymát.

Megpucoljuk és felaprítjuk a répákat és a zellert.

Végül a petrezselyemzöldet is apróra vágjuk.

Egy edényben lepirítjuk a felkockázott szalonnát.

Hozzáadjuk az összes felaprított zöldséget. 2-3 percig pirítjuk.

Hozzákeverjük a petrezselyemzöldet, majd az áztatott lencsét, valamint a fűszeres teagombát is.

Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.

Felforraljuk és utána, fedő alatt félpuhára főzzük.

Ez alatt a virsliket kb. 4 cm-es darabokra vágjuk és az egyik végét keresztben bevágjuk.

30 perc főzés után, hozzáadjuk a leveshez a felkockázott krumplit.

Megsózzuk és tovább főzzük.

Közben tejfölből, kukoricalisztből és kevés citromléből habarást készítünk.

Felengedjük egy merőkanálnyi forró levessel és ezt öntjük hozzá az edényben lévő leveshez. Elkeverjük.

Majd hozzáadjuk a virsliket is.

Pár percig főzzük és már tálalhatjuk is.

 

Hozzávalók
  • 25 dkg beáztatott lencse
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 pár virsli
  • 20 dkg krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 szem egész bors
  • 1 db babérlevél
  • 2 dkg szegfűszeg
  • 2 dl tejföl
  • 1 tbsp kukoricaliszt
  • 1 tbsp(+1 evőkanál só ízlés szerint)
  • 1 tbsp citrom leve
  • 1 dl citromlé
  • 1,5 l víz
Instructions
Kulcsszavak: virsli, babérlevél, póréhagyma, Szilveszter, újév
Read it online: https://nemzetikonyha.hu/index.php/Recept/savanyu-lencseleves/