Savanyú lencseleves

Megpucoljuk és felaprítjuk a fokhagymát. Beletesszük egy teagombába, a babérlevéllel, a szegfűszeggel és az egész borssal együtt.

Felaprítjuk a vöröshagymát.

Felszeleteljük és felkarikázzuk a póréhagymát.

Megpucoljuk és felaprítjuk a répákat és a zellert.

Végül a petrezselyemzöldet is apróra vágjuk.

Egy edényben lepirítjuk a felkockázott szalonnát.

Hozzáadjuk az összes felaprított zöldséget. 2-3 percig pirítjuk.

Hozzákeverjük a petrezselyemzöldet, majd az áztatott lencsét, valamint a fűszeres teagombát is.

Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.

Felforraljuk és utána, fedő alatt félpuhára főzzük.

Ez alatt a virsliket kb. 4 cm-es darabokra vágjuk és az egyik végét keresztben bevágjuk.

30 perc főzés után, hozzáadjuk a leveshez a felkockázott krumplit.

Megsózzuk és tovább főzzük.

Közben tejfölből, kukoricalisztből és kevés citromléből habarást készítünk.

Felengedjük egy merőkanálnyi forró levessel és ezt öntjük hozzá az edényben lévő leveshez. Elkeverjük.

Majd hozzáadjuk a virsliket is.

Pár percig főzzük és már tálalhatjuk is.

 

Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Instructions

Videó
Ki Be
Kulcsszavak: virsli, babérlevél, póréhagyma, Szilveszter, újév

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán