Opciók nyomtatása

Sült csülök savanyú, hagymás krumplival

Idő
Leírás
  • A vízben előfőzött csülköt megtűzdeljük a szeletekre vágott fokhagymával. Közepes lángon sütőben pirosra, ropogósra sütjük.

    Ez alatt a héjában főtt burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk.
    A vöröshagymát is felaprítjuk.
    Egy nagy tálban salátalevet készítünk, belehelyezzük a burgonyát, a hagymát, meghintjük őrölt pirospaprikával, borssal, sóval, összekeverjük és leöntjük a tökmagolajjal. Néhány órát pihentetjük.

    Egy tányérra szedünk belőle és egy szép szelet sült csülökkel, egy szelet házi kenyérrel és zöldpaprikával tálaljuk.

Hozzávalók 6 főre

  • 1 db füstölt, sertés hátsócsülök
  • 1 kg héjában főtt burgonya
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 2-3 evőkanál tökmagolaj
  • 3 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 dl víz
  • 1 teáskanál cukor
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások
    Instructions