Sült csülök savanyú, hagymás krumplival
- A vízben előfőzött csülköt megtűzdeljük a szeletekre vágott fokhagymával. Közepes lángon sütőben pirosra, ropogósra sütjük.
Ez alatt a héjában főtt burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk.
A vöröshagymát is felaprítjuk.
Egy nagy tálban salátalevet készítünk, belehelyezzük a burgonyát, a hagymát, meghintjük őrölt pirospaprikával, borssal, sóval, összekeverjük és leöntjük a tökmagolajjal. Néhány órát pihentetjük.
Egy tányérra szedünk belőle és egy szép szelet sült csülökkel, egy szelet házi kenyérrel és zöldpaprikával tálaljuk.
Hozzávalók 6 főre
- 1 db füstölt, sertés hátsócsülök
- 1 kg héjában főtt burgonya
- 1 db nagy vöröshagyma
- 1 teáskanál őrölt bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál só
- 2-3 evőkanál tökmagolaj
- 3 evőkanál 10%-os ecet
- 1 dl víz
- 1 teáskanál cukor

0
Add hozzá a kedvencekhez
Hozzávalók
Ingredients
Utasítások
Videó