Opciók nyomtatása

Sült pontypatkó

Idő
Leírás
  • A sütés előtt 20 perccel besózzuk a halakat.
    Majd összekeverjük a lisztet a paprikával és a prézlivel és az ebbe forgatott halat forrásban lévő olajban mindkét oldalán, közepes lángon, pirosra sütjük.
    Körülbelül 10 perc elteltével, óvatosan megfordítjuk.
    Tálaláshoz készíthetünk ecetes zúzott fokhagymát, amely levébe sót és cukrot teszünk.
    Citromkarikát és ecetes uborkát is kínálhatunk hozzá.
 
Hozzávalók
    Elkészítéshez
  • 4 darab pontypatkó
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 deciliter étolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál prézli
Utasítások
Kulcsszavak: ponty, hal, süt