Hidegvízben, a só háromnegyedével és a babérlevéllel megfőzzük a belsőségeket. Közben a narancsot megmossuk és vékonyan meghámozzuk a sárga részét. Minél kevesebb fehér maradjon rajta, mert az keserűvé teheti az ételt. Vékony csíkokat vágunk belőle, majd kicsavarjuk a levét. A vöröshagymát is apróra daraboljuk. Kb. két és fél óra alatt puhára főnek a belsőségek, kiszedjük őket és meghűtjük. A főzővizet nem öntjük el. Megtisztítjuk a szivet és a nyelvet az eres, bőrös, zsíros részektől és tokányra szeleteljük. Megforrósítjuk az olajat, és a kristálycukrot karamellizáljuk benne. Belekeverjük a csíkozott narancshéjat és megpirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a vöröshagymát, majd 5 perc múlva a fokhagymát. Együtt sütjük őket tovább. Hozzáadjuk a belsőségeket is, összekeverjük. A megmaradt főzőléből keverünk a mustárhoz és utána a liszt felét is hozzákeverjük. A többi lisztet a sülő belsőségre hintjük és elkeverjük. Felengedjük a kicsavart narancslével, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a mustáros habarást. Ezzel is elkeverjük,majd felengedjük annyi főzőlével, hogy ellepje. Pár percet forraljuk és 10 perc után hozzáadjuk a citromlevet. Kóstolás után adhatunk még hozzá sót, citromlevet, mustárt vagy mézet. Édes-savanyú ízvilágot kell kapnunk. Tésztával,vagy főtt burgonyával kínáljuk. Jó étvágyat.