Opciók nyomtatása

Szárazbab főzelék

Leírás
  • A babot előző este beáztatjuk.
    Másnap edénybe tesszük,felengedjük vízzel,amennyi ellepi,hozzáadjuk a sót,a babérlevelet és bőrkét. Nagy lángon felforraljuk és takarékon,fedő alatt puhára főzzük. Ízesíthetjük 2 db húsleveskockával is.
    Amíg fől a bab ,felaprítjuk a vöröshagymát. Majd a fokhagymát is. Elkészítjük a rántást. Felforrósítjuk a zsírt. Hozzáadjuk a lisztet,folyamatosan keverjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a pirospaprikát és levesszük a lángról. Elkeverjük,majd felengedjük hideg vízzel. Belekeverjük a forrásban lévő babhoz.
    Néhány perc kevergetés mellett sűrűsítjük.
    Hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Még pár percig forraljuk.
    Lekapcsoljuk a lángot és tálalhatunk.
    Kínáláskor egy kanál tejföllel díszíthetjük.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 1 kg szárazbab
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 db babérlevél
  • 5 dkg zeller,vagy 1 db zellerszár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 púpos evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1-2 db füstölt szalonna bőrke
  • 3 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 db húsleveskocka
 
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások
    Instructions