A babot előző este beáztatjuk. Másnap edénybe tesszük,felengedjük vízzel,amennyi ellepi,hozzáadjuk a sót,a babérlevelet és bőrkét. Nagy lángon felforraljuk és takarékon,fedő alatt puhára főzzük. Ízesíthetjük 2 db húsleveskockával is. Amíg fől a bab ,felaprítjuk a vöröshagymát. Majd a fokhagymát is. Elkészítjük a rántást. Felforrósítjuk a zsírt. Hozzáadjuk a lisztet,folyamatosan keverjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a pirospaprikát és levesszük a lángról. Elkeverjük,majd felengedjük hideg vízzel. Belekeverjük a forrásban lévő babhoz. Néhány perc kevergetés mellett sűrűsítjük. Hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Még pár percig forraljuk. Lekapcsoljuk a lángot és tálalhatunk. Kínáláskor egy kanál tejföllel díszíthetjük. Jó étvágyat kívánunk.