Szárazbab főzelék

  • A babot előző este beáztatjuk.
    Másnap edénybe tesszük,felengedjük vízzel,amennyi ellepi,hozzáadjuk a sót,a babérlevelet és bőrkét. Nagy lángon felforraljuk és takarékon,fedő alatt puhára főzzük. Ízesíthetjük 2 db húsleveskockával is.
    Amíg fől a bab ,felaprítjuk a vöröshagymát. Majd a fokhagymát is. Elkészítjük a rántást. Felforrósítjuk a zsírt. Hozzáadjuk a lisztet,folyamatosan keverjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a pirospaprikát és levesszük a lángról. Elkeverjük,majd felengedjük hideg vízzel. Belekeverjük a forrásban lévő babhoz.
    Néhány perc kevergetés mellett sűrűsítjük.
    Hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Még pár percig forraljuk.
    Lekapcsoljuk a lángot és tálalhatunk.
    Kínáláskor egy kanál tejföllel díszíthetjük.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 1 kg szárazbab
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 db babérlevél
  • 5 dkg zeller,vagy 1 db zellerszár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 púpos evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1-2 db füstölt szalonna bőrke
  • 3 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 db húsleveskocka
 
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Ingredients

Utasítások

Videó
Ki Be

Instructions

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán