A füstölt csülköt kicsontozzuk és felkockázzuk, kb pörkölt méretűre. A szalonnát apróra kockázzuk. A kolbászt hosszában elvágjuk, majd felkarikázzuk. A kelkáposztát nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát és a paprikát is felaprítjuk. Egy bográcsban, egy evőkanálnyi zsíron kiolvasztjuk, majd megpirítjuk a szalonnát. Kiszedjük a zsírból. Ebben megdinszteljük a hagymát. Meghintjük a só harmadával. Ettől csak fől a hagyma és nem sül. Beletesszük a csülök kockákat. Fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát a levével együtt. Pár perc sülés után hozzáadjuk a pirospaprikát, a borsot és a maradék só felét. Beletesszük a zellerzöldet és felöntjük a paradicsomlével és annyi vízzel,ami bőven ellepi. Ez kb. 2 liter. Fedő alatt,fél órát főzzük. Ekkor hozzáadjuk a pirított szalonnát, a kolbászt és még főzzük. 10 perc múlva a kelkáposztát is belekeverjük. Amikor már összeségében kb. 2 órát főztük, hozzáadjuk a felkockázott krumplit. Lefedve főzzük. Ez alatt a nokedlit elkészítjük. A forrásban lévő levesbe, deszkáról kanállal vagy késel nagyobb darabokat szaggatunk. Kóstolunk és esetleg fűszerezhetünk még. Csípős paprikát ízléses szerint tegyünk bele. Amikor megfől a krumpli és a nokedli is, tálalhatunk. Friss kenyeret adunk hozzá.