A megmosott diókat negyedekbe vágjuk. Fontos, hogy amíg még zöld és puha a belseje. Feldaraboljuk a citromot. Vékonyan meghámozzuk a narancsot és a héját kis darabokra vágjuk. A vanília rudat feldaraboljuk. Beleadagoljuk az üvegbe a narancshéj és citrom darabokat, majd a diót. Felöntjük pálinkával (vagy aki amivel készíti ). Hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéj rudakat, a szegfűszeget és a vanília darabokat. Jól lezárjuk és összerázzuk. Az első néhány napban,naponta többször is össze kell rázni. Már az első nap sötét színe lesz. 4 hétig napon érleljük. A négy hét letelte után leszűrjük a sűrű anyagot, amire 2 liter felforralt vizet öntünk. Ezzel szintén kiáztatjuk a dió és a fűszerek aromáját. Ezt is két, három hétig, meleg helyen, gyakran rázogatva érleljük. Ezután ezt is leszűrjük. Majd a két féle levet összeöntjük. Karácsonyig, sötét helyen állni hagyjuk. Már, akinek van türelme Karácsonyig várni. Egészségünkre!