Zölddió-likőr
- A megmosott diókat negyedekbe vágjuk. Fontos, hogy amíg még zöld és puha a belseje. Feldaraboljuk a citromot. Vékonyan meghámozzuk a narancsot és a héját kis darabokra vágjuk. A vanília rudat feldaraboljuk.
Beleadagoljuk az üvegbe a narancshéj és citrom darabokat, majd a diót. Felöntjük pálinkával (vagy aki amivel készíti ). Hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéj rudakat, a szegfűszeget és a vanília darabokat. Jól lezárjuk és összerázzuk.
Az első néhány napban,naponta többször is össze kell rázni. Már az első nap sötét színe lesz.
4 hétig napon érleljük.
A négy hét letelte után leszűrjük a sűrű anyagot, amire 2 liter felforralt vizet öntünk. Ezzel szintén kiáztatjuk a dió és a fűszerek aromáját. Ezt is két, három hétig, meleg helyen, gyakran rázogatva érleljük.
Ezután ezt is leszűrjük. Majd a két féle levet összeöntjük. Karácsonyig, sötét helyen állni hagyjuk. Már, akinek van türelme Karácsonyig várni. Egészségünkre!
Hozzávalók
- 1 db széles szájú,5 literes PET palack
- 25 db zöld dió
- 80 dkg kristálycukor
- 1 db citrom
- 2 db narancs héja
- 5 db fahéj
- 20 db szegfűszeg
- 2 db vanília rúd
- 4 db csillag ánizs
- 2 liter vodka, vagy tisztaszesz vagy házi pálinka
- 2 liter víz
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez