Opciók nyomtatása

Becsehelyi nyúlpörkölt dödöllével

Leírás

Recept

  • Elkészítés:
    A bográcsban felolvasztott zsírba beletesszük a felkockázott szalonnát és megpirítjuk. Feldaraboljuk a nyulat. Felkockázzuk a hozzávalókat: paprikát,vöröshagymát. Majd beleöntjük a bográcsba. Kicsit pároljuk. Beletesszük a nyúlhúst, de a belsőségek nélkül. Körbepirítjuk,meghintjük a fűszerekkel.
    Öntünk rá egy kevés bort, pirítunk rajt, majd felöntjük kevés vízzel. Mindig keveset öntünk rá,hogy a saját levében pörkölődjön. Beletesszük a felaprított fokhagymát és paradicsomot. Amikor már majdnem puhának érezzük,hozzáadjuk a belsőséget is és fedő nélkül főzzük tovább 30 percet.

Hozzávalók 4-6 főre

  • 1,5 kg-os házi süldő nyúl
  • 15 dkg házi füstölt szalonna
  • 2 dl száraz fehér bor
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál só
  • 2-3 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1-3 evőkanál sertészsír
Készítse el a videó alapján!