Becsehelyi nyúlpörkölt dödöllével
Recept
- Elkészítés:
A bográcsban felolvasztott zsírba beletesszük a felkockázott szalonnát és megpirítjuk. Feldaraboljuk a nyulat. Felkockázzuk a hozzávalókat: paprikát,vöröshagymát. Majd beleöntjük a bográcsba. Kicsit pároljuk. Beletesszük a nyúlhúst, de a belsőségek nélkül. Körbepirítjuk,meghintjük a fűszerekkel.
Öntünk rá egy kevés bort, pirítunk rajt, majd felöntjük kevés vízzel. Mindig keveset öntünk rá,hogy a saját levében pörkölődjön. Beletesszük a felaprított fokhagymát és paradicsomot. Amikor már majdnem puhának érezzük,hozzáadjuk a belsőséget is és fedő nélkül főzzük tovább 30 percet.
Hozzávalók 4-6 főre
- 1,5 kg-os házi süldő nyúl
- 15 dkg házi füstölt szalonna
- 2 dl száraz fehér bor
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál morzsolt majoránna
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 evőkanál só
- 2-3 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1-3 evőkanál sertészsír
0
Add hozzá a kedvencekhez