Opciók nyomtatása

Egyszerű kakaós csiga

Leírás
  • A túrót egy tálban, villával összetörjük és hozzáadjuk a porcukrot meg a vanilliáscukrot. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót. A túróhoz hozzákeverjük a tejet és az étolajat,majd több részletben a lisztes keveréket. Könnyű,sima tésztát kapunk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és megkenjük a tetejét olvasztott vajjal. Ez lehet étolaj is. A vanilliáscukrot és kristálycukrot összekeverjük és ezzel meghintjük a tésztát,majd egyenletesen eloszlatjuk a tetején a kakaóport. Szorosan feltekerjük a tésztát és 1.2 cm vastag szeleteket vágunk.
    Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kissé távol egymástól. 180 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt pirosra sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vanilliáscukor
  • 0,5 dl tej
  • 5 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
  • Töltelék:
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vanilliáscukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások
    Instructions