Egyszerű kakaós csiga
- A túrót egy tálban, villával összetörjük és hozzáadjuk a porcukrot meg a vanilliáscukrot. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót. A túróhoz hozzákeverjük a tejet és az étolajat,majd több részletben a lisztes keveréket. Könnyű,sima tésztát kapunk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és megkenjük a tetejét olvasztott vajjal. Ez lehet étolaj is. A vanilliáscukrot és kristálycukrot összekeverjük és ezzel meghintjük a tésztát,majd egyenletesen eloszlatjuk a tetején a kakaóport. Szorosan feltekerjük a tésztát és 1.2 cm vastag szeleteket vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kissé távol egymástól. 180 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt pirosra sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vanilliáscukor
- 0,5 dl tej
- 5 evőkanál étolaj
- 1 csipet só
- Töltelék:
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vanilliáscukor
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál kakaópor

0
Add hozzá a kedvencekhez
Hozzávalók
Ingredients
Utasítások
Videó