Meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát. Feltesszük főni sós vízben. Amikor puha krumplinyomóval összetörjük. A főzőlevet nem öntjük el. Egy serpenyőben forró zsíron, üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd levesszük a tűzről. A megtört burgonyába beletesszük a fél kg lisztet. Két kávéskanál sót,2 kávéskanál zsírt és egy tojást teszünk hozzá és ezt kézzel simára gyúrjuk. Ha túl lágynak érezzük, tehetünk még hozzá lisztet. Amikor sima a tészta, kis tojás méretűt gombócokat készítünk belőle. Újra megmelegítjük a burgonya főzőlevét és még öntünk hozzá kb 3-4 dl vizet. A kihűlt dinsztelt hagymára ráöntjük a pirospaprikát és összekeverjük. Amikor forr a főzőlé, beletesszük a gombócokat. Fontos, hogy nagyon forrjon. Amikor feljön a víz tetejére a gombóc, még 5 percig főzzük. A paprikás hagymára merünk egy-két kanálnyi forró levet, ezzel jól elkeverjük, majd a levesbe öntjük. Pár percig összeforraljuk. Ezt a levest készíthetjük paprikás hagyma helyett tejjel is. Jó étvágyat kívánunk.