Felvidéki furkóleves
- Meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát. Feltesszük főni sós vízben.
Amikor puha krumplinyomóval összetörjük. A főzőlevet nem öntjük el.
Egy serpenyőben forró zsíron, üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd levesszük a tűzről.
A megtört burgonyába beletesszük a fél kg lisztet.
Két kávéskanál sót,2 kávéskanál zsírt és egy tojást teszünk hozzá és ezt kézzel simára gyúrjuk. Ha túl lágynak érezzük, tehetünk még hozzá lisztet. Amikor sima a tészta, kis tojás méretűt gombócokat készítünk belőle.
Újra megmelegítjük a burgonya főzőlevét és még öntünk hozzá kb 3-4 dl vizet.
A kihűlt dinsztelt hagymára ráöntjük a pirospaprikát és összekeverjük.
Amikor forr a főzőlé, beletesszük a gombócokat. Fontos, hogy nagyon forrjon. Amikor feljön a víz tetejére a gombóc, még 5 percig főzzük.
A paprikás hagymára merünk egy-két kanálnyi forró levet, ezzel jól elkeverjük, majd a levesbe öntjük. Pár percig összeforraljuk.
Ezt a levest készíthetjük paprikás hagyma helyett tejjel is.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók 6-8 főre
- 1 kg burgonya
- 0,5 kg liszt
- 3 evőkanál zsír
- 1 db tojás
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 db vöröshagyma
- 1 teáskanál só
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez