Joghurtos csirke
- Egy mély serpenyőben felforrósítjuk a zsírt és átsütjük a csirke húsok minden oldalát.
Megszórjuk, az apróra vágott vöröshagymával, sózzuk, majd, ráöntünk 1 dl bort és 2 dl vizet. Kis lángon, fedő alatt pároljuk.
Közben megtörjük a borsot, apróra felaprítjuk a kaprot, a fokhagymát. Ezeket és az egész paprikát belekeverjük a lassan, párolódó húsba.
A csirke minőségétől függően, 30-40 percig főzzük.
Amikor már puha a hús, felöntjük a maradék borral, rátesszük a mustárt, a joghurtot és a kaprot.
Összekeverjük, és fedő nélkül elforraljuk a levének a felét.
Főtt tésztával tálaljuk.
Hozzávalók 6 főre
- 1 egész csirke, feldarabolva
- 0,5 liter joghurt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 teáskanál mustár
- 1 csomag kapor
- 1 teáskanál só
- 1 db csípős paprika
- 8 szem bors, frissen őrölve
- 2 dl száraz, fehér bor
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez