Bakonyi sertésragu
- A füstöltszalonnát felkockázzuk és egy edényben kisütjük.
Közben megpucoljuk és felkockázzuk a vöröshagymákat.
A kisűlt zsírhoz adjuk, úgy,hogy a pörcöt benne hagyjuk.
Megtisztítjuk a paprikát, amit szeletekre vágunk és a paradicsomot, amit felkockázunk.
A lapockát is 3×3 cm-es kockákra vágujk.
A megdinsztelődött hagymához adjuk a húst és kevergetve addig sütjük,amig minden oldala fehér lesz.
Meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük és felengedjük 1 dl vízzel.
Ezután hozzáadjuk a sót és a borsot, elkeverjük. Végül a paprikát és a paradicsomot is belekeverjük és fedő alatt pároljuk.
Esetleg tehetünk bele füstölt szalonna bőrt.
Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott gombát. Párszor belekeverünk és így 10 percig főzzük.
A habaráshoz simára keverjük a kukoricalisztet a tejföllel és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a raguba.
Még 5-10 percig forraljuk de sűrűn keverjünk bele.
Nokedlival, főttkrumplival, rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat.
Hozzávalók
- 1 kg sertéslapocka
- 40 dkg vegyes erdei gomba
- 25 dkg füstöltszalonna
- 3 db vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 3 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál kukoricaliszt
- 2 evőkanál őröltpaprika
- 1 evőkanál só
- 2 teáskanál őröltbors
- 1-2 dl víz
1
Add hozzá a kedvencekhez