Zalai babos káposzta füstölt csülökkel
- Bográcsba tesszük a kicsontozott, felaprított csülköt, és a csontját is, az előző este beáztatott babot, a babért, a fele sót, az őrölt köményt, felöntjük dupla mennyiségű vízzel és lefedve, lassú tűzön, néha megkeverve félpuhára főzzük.
Beletesszük a megmosott, felaprított savanyú káposztát ás a zöldségeket.
Hozzáöntjük a sűrített paradicsomot. Összekeverjük és hozzátesszük a felkockázott paradicsomot, paprikát és vöröshagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Amikor minden hozzávaló megpuhult, az olajjal, liszttel, paprikával és az apróra vágott fokhagymával rántást készítünk, amivel besűrítjük a levesünket. Egyet forralunk rajta és friss kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók 10 főre
- 1 kg savanyú káposzta
- 70 dkg fejtett bab
- 1 db füstölt csülök
- 4 db paprika
- 4 db paradicsom
- 4 db vöröshagyma
- 2 db fehérrépa
- 4 db sárgarépa
- 2 db babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál őrölt piros paprika
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl étolaj
- 10 dkg sűrített paradicsom
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez