Gyöngytyúkleves
- Hideg vízben feltesszük főni a megtisztított tyúkot.Közben megtisztítjuk a zöldségeket. A borsot teagombába tesszük.
Ha,a lé felforrt,lehabozzuk.
Beletesszük a zöldségeket és a sót, valamint a borsot.
Fedő alatt,lassú tűzön fél órát főzzük.
Ezután a petrezselyem és zeller zöldet is beletehetjük.
Ismét fél órát főzzük.
Jöhet a káposzta és krumpli.
Tovább főzzük.
Kb. másfél óra után a felnegyedelt gombát tesszük bele.
Reszelt tarhonyát főzünk és a főtt hússal,gombával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók 8 főre
- 1 db gyöngytyúk
- 25 dkg gomba
- 2 marék reszelt tarhonya
- 2 db fehérrépa
- 2 db sárgarépa
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 db burgonya
- 1 db zeller a zöldjével
- 15 dkg édeskáposzta
- 1 db karalábé
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 szem bors
- 1 evőkanál só
- 1 csokor petrezselyem
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez