Szülinapi saslik és tárcsánsütés
- A szeletelt és felkockázott füstölt szalonnát, sertéstarját és a karikára vágott vöröshagymát és a házi lángolt kolbászt váltakozva nyársra fűzzük és alufóliába tekerjük.
Parázs felett a csomagolással ellentétes irányban forgatva (hogy a kisülő zsír ne folyjon ki) lassan sütjük.
Ez alatt a szeletelt kenyér felét húsvillára tűzve, mindkét oldalán megpirítjuk és fokhagymával bedörzsöljük.
A fóliában összegyűlt, nagyon finom zsírral megöntözzük a kenyereket.
Amikor már nem ad több zsírt a nyárs, lebontjuk a fóliát és pirosra sütjük a nyársunkat.
A parázsra helyezett tárcsába 2 dl Oliva olajat öntünk és a sózott borsozott karajt és a darabolt csirkemellet, hirtelen kisütjük.
A karajt kivesszük, és a mellhez öntjük a görög salátát.
Pár perc sütés után kiemeljük és a visszamaradt olajban kisütjük a mézes-mázas melleket. Körülbelül 10-15 perc alatt elkészülnek.
Hozzávalók 8 főre
- a saslikhoz:
- 1 kg sertéstarja
- 70 dkg füstölt szalonna
- 70 dkg lángolt kolbász
- 2 kg szeletelt kenyér
- 1 fej fokhagyma
- 1 kg vöröshagyma
- 2 dl oliva olaj
- 2 szelet sertéskaraj
- 20 dkg darabolt csirkemell
- 1 kg csirkemell filé
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- Csirkemell Páchoz:
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál Oliva olaj
- 1 teáskanál Erős Pista
- Görög salátához:
- 40 dkg uborka
- 40 dkg feta sajt
- 40 dkg paradicsom
- 10 dkg paprika
- 10 dkg lilahagyma
- 10 dkg oliva bogyó
- 2 dl oliva olaj
- 2 szál friss bazsalikom
- 1 teáskanál só
0
Add hozzá a kedvencekhez