Tüdőpörkölt
- A tüdőt sós vízben,a babérlevéllel és a szemes borssal megfőzzük. Mivel felhabzik,amikor felforrt vegyük le a fedőt és többször fordítsuk meg.
30 perc főzés után kivesszük és meghűtjük.
Felaprítjuk a vöröshagymát,a paprikát,paradicsomot.
Felkockázzuk a tüdőt is.
Zsíron megpároljuk a vöröshagymát,pár perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát. Majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát. Hozzáadjuk a tüdőt. Megsózzuk és vízzel felengedjük. Befűszerezzük, majd a paradicsompürét és a felkockázott paprikát,paradicsomot is beletesszük.
Lefedjük és puhára főzzük. 30 perc után a maradék fűszereket hozzáadjuk.
Másfél óra főzés után,főtt burgonyával tálaljuk.
Hozzávalók
- 1,5 kg sertéstüdő
- 2 db vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 15 db egészbors
- 2 evőkanál zsír
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál majoranna
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
0
Add hozzá a kedvencekhez