Lazacpatkó, kapros mártással
- A halfiléket besózzuk és 20 percet állni hagyjuk.
Felaprítjuk a kaprot. Felolvasztjuk egy nagyobb edényben a vajat. Amikor már elég meleg, kisütjük benne a halak egyik oldalát,majd két-három perc után megfordítjuk és megsütjük a másik felüket is. Nem kell száraz,ropogósra sütni. Kiszedjük és félretesszük őket.
A sütésnél viszamaradt forró vajba beleszórjuk az apró kaprot, átsütjük, majd pár perc után beleöntjük a fehérbort és később 1 dl vizet. Amig lassú tűzön forr, egy másik edényben simára keverjük a lisztet és a tejfölt. Öntünk bele a kapros vajból. Elkeverjük,majd beleöntjük a többi boros mártásba. Keverés mellett felforraljuk és közben megsózzuk. Amikor besűrűsödött, a főttkrumplira öntünk a mártásból és tálalhatjuk a halakat.
Hozzávalók
- 4 szelet lazacfilé
- 70 dkg krumpli
- 20 dkg vaj
- 1 csokor friss kapor
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejföl
- 2 dl víz
- 1 teáskanál liszt
- 1 teáskanál só
0
Add hozzá a kedvencekhez