Alföldi betyárgulyás
- A bográcsban kicsit megolvasztjuk a zsírt és kisütjük benne a kis kockákra vágott szalonnát. Kiszedjük,majd a zsírba tesszük az apróra szelt vöröshagymát.Közepes lángon,kicsit pirítjuk,majd meghintjük a pirospaprikával,amit elkeverünk. Hozzáadjuk a húst,amit szintén elkeverünk és rögtön felenegedjük annyi vízzel,ami éppen ellepi.Hozzáadjuk a só felét, a borsot és a szalonna bőrkét. Fél órát főzzük lefedve, közepes lángon. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott fehérrépát és tovább főzzük. Húsz perc után a lestyán ágakat, a karikára vágott kolbászt és felaprított sárgarépát is beletesszük. Ha kell, felengedjük vízzel. Közepes lángon, fedő alatt majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított sertés velőt,és a maradék sót. Kevés főzés után a felaprított gombát is hozzá keverjük. Majd a a felkockázott burgonyát és a csipetkét is. Puhára főzzük.
Összesen két és fél óra főzés után a tejfölt kikeverjük a liszttel és hozzáadjuk a gulyásunkhoz, amivel besűrítjük. Összeforraljuk és tálalhatunk.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg füstölt kolbász
- 25 dkg marha hús
- 25 dkg sertés velő
- 15 dkg gomba
- 5 db burgonya
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 3-4 szál lestyán
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál frissen őrölt bors
- 1 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál liszt
- 10 dkg házi csipetke
- 1 evőkanál zsír
0
Add hozzá a kedvencekhez