Füstölt főtt, kötözött lapocka
- Bő vízben feltesszük főni a lapockákat.
Forrás után lehabozzuk, és a megtisztított zöldségeket és a fűszereket hozzáadjuk. A vöröshagymát héjastól főzzük bele.
Kis lángon,fedő alatt 3 órán át főzzük.
Saját levében hagyjuk kihűlni. Másnap lecsöpögtetjük és egy napos szikkasztás után,gyümölcsfa füstön megfüstöljük.
A főzőlevet se öntsük el,leszűrve tejfölös burgonyalevesként,tejfölös bablevesként felhasználhatjuk.
Hozzávalók
- 10 db 60-80 dkg-os kötözött sertés lapocka
- 25 gramm egész bors
- 10 gramm mustármag
- 2 fej vöröshagyma
- 4 db babérlevél
- 4 púpos evőkanál só
- 20 gramm koriander mag
- 10 gerezd fokhagyma
- 35-40 dkg zeller
- 35-40 dkg fehérrépa
0
Add hozzá a kedvencekhez