Csirkemáj mi módra
- A felkockázott szalonnát, kevergetés mellett kipirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát. 5 percet dinszteljük és hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot. Összekeverjük és 20 percet sütjük. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és ízlés szerinti méretre darabolt csirkemájat. Meghintjük a borssal és belekeverjük a fokhagymakrémet. 20 percet főzzük. Ezután tehetjük bele a gulyáskrémet, amit csak a tetején elkeverünk. Hagyjuk, hogy a forrásban lévő lé, magától keverje bele az ételbe. Amikor megfőtt a máj, levesszük a tűzről és csak ekkor keverjük bele a sót. Tálaláskor főtt krumplival kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 2 kg csirkemáj
- 60 dkg füstölt szalonna
- 8 db vöröshagyma
- 5 db zöld és tv paprika vegyesen
- 8 db paradicsom
- 4 evőkanál gulyáskrém
- 4 evőkanál fokhagymakrém
- 4 teáskanál só
- 4 teáskanál őrölt bors
0
Add hozzá a kedvencekhez