Balatoni Hobár halászlé
- A halakat kibelezzük, pontyot, harcsát filézzük, ezt irdaljuk, sózzuk, a belsőséggel, ikrával együtt félretesszük.
A zsíron megdinszteljük a hagymát, meghintjük az őröltpaprika felével, felöntjük 6-7 liter vízzel, és hozzáadjuk az apróhalat, a halcsontokat, fejeket, valamint a darabolt paradicsomot, paprikát, krumplit.
A maradék sóval, fokhagymával ízesítjük, és 2 órát lassú tűzön főzzük.
Amikor leomlik a hús a csontról, leszűrjük, a nagyobb csontok kivételével paszírozzuk vagy turmixoljuk.
Ezután a felforralt léhez adjuk, a maradék paprikával meghintjük, belerakjuk a félbevágott erőspaprikát, beleöntjük a bort,15 percet forraljuk. Ezután jöhet a halfilé,5 perccel később a belsőség. Ezekkel is főzzük 10 percet, nem keverve, hogy a filé ne törjön.
Ha szükséges sózzuk, és melegen friss kenyérrel, igény szerint erőspaprikával tálaljuk.
Hozzávalók hozzávalók 12-15 főre
- 4 kg hal vegyesen(ponty, keszeg, harcsa)
- 40 dkg vöröshagyma
- 25 dkg paprika
- 25 dkg paradicsom
- 2 db közepes krumpli
- 1 db hegyes erőspaprika
- 3 ek őröltpaprika
- 1 ek zsír
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 ek só
- 2 dl Somlói Juhfark
0
Add hozzá a kedvencekhez