Mindenki kedvence
Balatoni paprikás krumpli
- A kakastaréjra vágott szalonna szeleteket kisütjük. Kiszedjük a bográcsból és a visszamaradt zsírhoz hozzátesszük a felkarikázott kolbászt a felkockázott vöröshagymát, paprikát és a darabolt sárgarépát, meghintjük sóval, borssal összekeverjük. Kis pirítás után meghintjük az őrölt pirospaprikával és 1 perc keverve történő sütés után hozzáadjuk a nagyobb darabokra kockázott burgonyát és felöntjük annyi vízzel,hogy jól ellepje. Sózzuk és fedő alatt 10 percig főzzük, majd a fedőt levéve, elforraljuk a levét.
Tálaláskor friss kenyérrel és a kakastaréj szalonnával kínáljuk.
Hozzávalók 4-6 főre
- 2 kg burgonya
- 4-5 db paradicsom
- Só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 babérlevél
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg sárgarépa
- 3 db paprika
- 20 dkg házi füstölt kolbász
- 30 dkg házi füstölt szalonna
1
Add hozzá a kedvencekhez