Jó nagy Lecsóóó

  • A babot egy éjszakára beáztatjuk.
    Másnap a megpucolt és felaprított vöröshagymát az edénybe öntött és felforrósított zsíron,vagy olajon megdinszteljük. A húst közben 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához. Beletesszük a füstölt húst is, pár darabra vágva. Sózzuk és hozzákeverjük a borsot,majorannát,köményt. Elkeverjük és fél órát főzzük. Közben felkockázzuk a paprikát és paradicsomot,felaprítjuk a fokhagymát.
    Hozzáadjuk a húshoz. Belekeverjük a cseresznyepaprikát és a gombaport is. Felöntjük annyi vízzel,ami ellepi. Néhányszor megkeverve,fedő altt fél órát főzzük. Ekkor a babot is hozzáadjuk. Addig főzzük,amig a bab puha nem lesz. Kostolás után fűszerezhetjük még. Kb. három óra alatt fől meg a bab, a cserépedényben,szabadtűzön. Puha kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók

  • 0,5 kg szárazbab
  • 2 kg sertéslapocka
  • 30 dk füstölt császárvég
  • 3 db paradicsom
  • 6 db paprika
  • 7 db vöröshagyma
  • 5 dkg szárított erdeigomba por
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db cseresznyepaprika
  • 2 csapott evőkanál só
  • 1 csapott evőkanál őrölt bors
  • 1 csapott evőkanál őrölt majoranna
  • 1 csapott evőkanál őrölt kömény
  • 2 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Videó
Ki Be

Nézd meg erről bemutató videónkat!

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán