Jó nagy Lecsóóó
- A babot egy éjszakára beáztatjuk.
Másnap a megpucolt és felaprított vöröshagymát az edénybe öntött és felforrósított zsíron,vagy olajon megdinszteljük. A húst közben 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához. Beletesszük a füstölt húst is, pár darabra vágva. Sózzuk és hozzákeverjük a borsot,majorannát,köményt. Elkeverjük és fél órát főzzük. Közben felkockázzuk a paprikát és paradicsomot,felaprítjuk a fokhagymát.
Hozzáadjuk a húshoz. Belekeverjük a cseresznyepaprikát és a gombaport is. Felöntjük annyi vízzel,ami ellepi. Néhányszor megkeverve,fedő altt fél órát főzzük. Ekkor a babot is hozzáadjuk. Addig főzzük,amig a bab puha nem lesz. Kostolás után fűszerezhetjük még. Kb. három óra alatt fől meg a bab, a cserépedényben,szabadtűzön. Puha kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 0,5 kg szárazbab
- 2 kg sertéslapocka
- 30 dk füstölt császárvég
- 3 db paradicsom
- 6 db paprika
- 7 db vöröshagyma
- 5 dkg szárított erdeigomba por
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db cseresznyepaprika
- 2 csapott evőkanál só
- 1 csapott evőkanál őrölt bors
- 1 csapott evőkanál őrölt majoranna
- 1 csapott evőkanál őrölt kömény
- 2 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
0
Add hozzá a kedvencekhez