Fantasztikus Kinder bueno szelet
- Szétválasztjuk a tojásokat.
A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a zsemlemorzsát.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük.
Beleadagoljuk kanalanként a cukrot, majd cseppenként az olajat.
Végül lassan a lisztes keveréket.
Kivajazott,kilisztezett tepsibe terítjük. Rászórjuk a darált diót.
Előmelegített sütőben,közepes lángon 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
A krémhez a tojás sárgájába belekeverjük a porcukrot, majd kevés tejet öntünk bele. Hozzákeverjük a pudingport majd a lisztet,végül a vanilliáscukorral is simára keverjük.
Hozzáadjuk a maradék tejet és kis lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Amikor kész, langyosra hűtjük.
Felolvasztjuk a mogyorókrémet. Rákenjük a tészta tetejére. A tejbe áztatott kekszeket sorban ráfektetjük.
A langyos pudingba belekeverjük a vajat. Kettévesszük. Felolvasztjuk gőz fölött az étcsokoládét és az egyik fél krémhez hozzákeverjük.
A sárga krémet rákenjük a kekszre,majd arra is újabb sor kekszet fektetünk. Ennek a tetejére a csokis krémet kenjük.
Fontos,hogy jó minőségű étcsokoládét használjunk.
Egy éjszakát hideg helyen állni hagyjuk.
Másnap szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- Tésztához:
- 6 db tojás fehérje
- 2 evőkanál liszt
- 4 púpos evőkanál darált dió
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1/2 zacskó sütőpor
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál étolaj
- 3 dl tej
- 40 dkg mogyorókrém
- Krémhez:
- 1 kg háztartási keksz
- 6 tojás sárgája
- 5 dl tej
- 1 tábla étcsokoládé
- 3 evőkanál liszt
- 1 zacskó vanilliás cukor
- 1 zacskó vanilliás pudingpor
- 30 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Fantasztikus Kinder bueno szelet
Recept
- Szétválasztjuk a tojásokat.
A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a zsemlemorzsát.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük.
Beleadagoljuk kanalanként a cukrot, majd cseppenként az olajat.
Végül lassan a lisztes keveréket.
Kivajazott,kilisztezett tepsibe terítjük. Rászórjuk a darált diót.
Előmelegített sütőben,közepes lángon 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
A krémhez a tojás sárgájába belekeverjük a porcukrot, majd kevés tejet öntünk bele. Hozzákeverjük a pudingport majd a lisztet,végül a vanilliáscukorral is simára keverjük.
Hozzáadjuk a maradék tejet és kis lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Amikor kész, langyosra hűtjük.
Felolvasztjuk a mogyorókrémet. Rákenjük a tészta tetejére. A tejbe áztatott kekszeket sorban ráfektetjük.
A langyos pudingba belekeverjük a vajat. Kettévesszük. Felolvasztjuk gőz fölött az étcsokoládét és az egyik fél krémhez hozzákeverjük.
A sárga krémet rákenjük a kekszre,majd arra is újabb sor kekszet fektetünk. Ennek a tetejére a csokis krémet kenjük.
Fontos,hogy jó minőségű étcsokoládét használjunk.
Egy éjszakát hideg helyen állni hagyjuk.
Másnap szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- Tésztához:
- 6 db tojás fehérje
- 2 evőkanál liszt
- 4 púpos evőkanál darált dió
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1/2 zacskó sütőpor
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál étolaj
- 3 dl tej
- 40 dkg mogyorókrém
- Krémhez:
- 1 kg háztartási keksz
- 6 tojás sárgája
- 5 dl tej
- 1 tábla étcsokoládé
- 3 evőkanál liszt
- 1 zacskó vanilliás cukor
- 1 zacskó vanilliás pudingpor
- 30 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez